2019-04-07
今日慶祝大家都出完TRIP. 要食餐好既慶祝下.價錢唔錯, 唔算太貴, 係OR 訂位有9折. 我地叫唔同野SHARE.一坐低見到呢杯野.. 有個青檸係入面, 茶係花其參茶黎.. 幾特別~先黎前菜同刺身, 係煙鴨胸沙律杯同三點刺身.有甜蝦, 三文魚, 北寄貝. 先黎個日本櫻花廣島蠔. 佢係個十勝黑豚肉北海道松葉蟹SET 入面既.呢個一上黎好香, 佢有煙肉碎同埋櫻花蝦, 夾埋係勁有口感令只蠔冇咁單調.好似有3只..我地都係打亂黎食~ 再黎就係北海道松葉蟹, 都有半只既, 燒到岩岩好, 唔會食到成手水, 同埋都好方便一剪就成條肉出哂黎.跟住有海膽杯. 唔好睇佢杯仔細細, 入面有足料.上面個片係殘忍魚仔片黎XDDD 成塊野係由魚仔壓住燒出黎家 唔細睇都唔會發現.呢杯入面有海葡萄, 海膽, 帶子, 蟹肉, 吞拿魚蓉, 魚子, 昆布... 全部都係我最中意既野黎..正呀!海膽觧甜冇怪味. 值得試.十勝黑豚肉厚切配意大利黑醋呢個係點題作, 不過我就覺得佢差減D, 可能係唔夠肥, 呢個食落有D韌~略嫌乾身左D~跟住再黎既係 A5和牛北海道原隻粒貝SET 入面既.法式煎鵝肝.鵝肝脆卜卜, 跟哈蜜瓜一齊上
有甜蝦, 三文魚, 北寄貝.
日本櫻花廣島蠔
好似有3只..我地都係打亂黎食~
同埋都好方便一剪就成條肉出哂黎.
海膽杯
跟住有海膽杯. 唔好睇佢杯仔細細, 入面有足料.
海膽觧甜冇怪味. 值得試.
十勝黑豚肉厚切配意大利黑醋
略嫌乾身左D~
鵝肝脆卜卜, 跟哈蜜瓜一齊上, 冇咁膩.
用左D青瓜同蟹籽去炒, 因為本身粒貝冇乜味, 所以要用其他野吊味.
A5和牛厚切
終於到另一個主角出場, A5和牛. 我地轉左要厚燒. 跟餐係薄燒黎.
食落證明我地冇叫錯. 呢個真係好好味, 好香, 入口即溶~
又係好中意D 蒜片一齊~佢地好夾~
食到呢度其實已好飽~~~ 鐵板燒真係好抵食... 勁飽~
但我地唔記得叫走蔥WKAKAKAK
個飯都好味既, 但真係食唔落..食左1/3碗同揀左D肉黎食.XDD
重有個鐵板紙包蜆湯...呢個係IG 拍左片...唔記得影相.XDDD 因為對我黎講都幾特別既...
湯都可用鐵板煮.好有諗頭~