2016-05-25 247 瀏覽
呢間點心店我之前同男朋友係土瓜灣食過,因為男朋友鐘意食紫薯,佢地有個紫薯流心飽就吸引左我地入去,收銀個姐姐好好,會介紹食物,同話比我地知,佢地會不定時轉換點心推介,佢地既點心係佢地既師傅鑽研出黎既,聽到未食就覺得誠意十足啦!當時個姐姐話比我地知佢地會係元朗開分店,有日行話西菁街終於見到喇,由於佢地收得比較夜,所以我收工番到元朗都仲有得食,就試下元朗既味道係咪同土瓜灣既一樣先,入到去睇一睇餐單,都係有幾種新既推介我地就叫左個新既蝦醬豬頸肉飯,佢地既飯係用蒸蘢加荷葉蒸,好香,但可能我之前食過佢地既金蒜海蝦飯,就有比下去既感覺喇,兩個飯海蝦果個因為有蒜蓉,配荷葉既香味,所以個金蒜海蝦係超級香既,反而蝦醬豬頸肉,可能因為蝦醬既味唔太濃,香味就差少少喇,但兩個飯食落都係好好味既,可能我鐘意食蒜蓉,所以我比較欣賞金蒜海蝦去點心店點可以唔食點心呢,連土瓜灣果間我食過幾次,紫薯流心包,紫薯流心煎堆都推介,唔會太甜,流心效果一流,亦有淡淡既紫薯味,又唔會太濃,鐘意食黑松露既亦都可以試下黑松露野菌餃,黑松露既味道加上野菌既鮮味,真係不得了,另外佢地仲有盅頭湯,都會不時換口味架講番今晚我試左佢地新出既桂花糕
講番今晚我試左佢地新出既桂花糕,真心推介比大家,桂花既味道,一擺入口一咬,成口都係桂花既香味,但又唔會過火,非常清新既感覺阿
呢間點心店大家有興趣真係要去試下,佢地既staff 都好好架,行入去佢地如果得閒會介紹食物比你,如果唔忙既時候,仲會問你d野岩唔岩食,同你傾計,不停接受食客既意見改進佢地既食物,超贊

• 金蒜海蝦飯,紫薯流心飽,紫薯煎堆仔,桂花糕,等等