2021-01-30 2640 瀏覽
@imperialfoodies介紹我去蛇王林食蛇羹🐍一路bookmark住。蛇王林既蛇羹係用新鮮蛇,蛇肉比較幼身同嫩口,同埋佢蛇羹佢得蛇肉同木耳絲,冇落其他野落去,湯頭都係稀身冇咁濃味。但奇就奇左一路食個口會keep住有陣微甜味,直至食完仲keep住有小小甜味而且唔會口渴,好似飲完湯咁。所以我都推介比大家。蛇王林同蛇王協係走兩種路線,蛇王協會迎合唔太鐘意食蛇/想試下食蛇羹既朋友,因為比較濃味而且會落埋雞肉等配料,感覺上係食碗仔翅但加左蛇肉。所以第一次食應先去蛇王協打開左食蛇既大門,之後可以去蛇王林食小d調味但多d蛇味既蛇羹(蛇王林獨孤一味賣蛇羹)。兩間我都咁中意,各有特色🤗