水門雞飯 (豉油街)📍旺角豉油街21C號地舖今日同朋友難得一齊放假,就去旺角行下街👍行到攰就想搵個地方休息一下食個飯先😝平日大約五點半入座,餐廳都近乎滿座,而且我地一入到餐廳見到每枱必定會有一碟水門雞飯🐔所以一定要order黎試下先~餐廳係用QR CODE自助落單,十分方便😆水門雙拼雞飯 (+$10轉雞肶) 🐔$66水門雞肉質好嫩滑,最正嘅係已經去曬骨👍啖啖肉🐔不過相對上炸雞就有少少乾身,不過好彩有兩款醬汁點埋都ok,油飯上枱時熱辣辣,份量亦好足!一定食得飽🤣🤣附送嘅雞湯超有驚喜😍好重胡椒味,重有一件大冬瓜片👍馬拉盞炒西蘭花魷魚鬚 🥦$68馬拉盞炒任何食物都一定冇得輸😋,魷魚鬚好鮮嫩彈牙,😆份量都算多,趁熱上枱即係食!正呀~烤麵包 🥖$16一碟大約有9粒麵包粒,配埋泰式沙嗲醬🥖真係好惹味😝小食之選😍😍串燒🍢 $14/一串雞肉串同豬肉串最少加埋要3串,我地就叫左各2串黎試下,一人一串唔洗爭😆串燒會配埋一個沙嗲醬,一個酸汁,沙嗲醬好惹味,酸汁好開胃,可以自己選擇想要咩味道😋凍泰式奶茶🧋 $22味道好正宗,茶味非常濃郁,入口滑👍,如果中意食珍珠可以加多$6就有啦~凍蘋果雪梨水🍎🍐 $22
水門雞飯 (豉油街)
📍旺角豉油街21C號地舖
餐廳係用QR CODE自助落單,十分方便😆
水門雙拼雞飯 (+$10轉雞肶) 🐔$66
馬拉盞炒西蘭花魷魚鬚 🥦$68
烤麵包 🥖$16
串燒🍢 $14/一串
凍泰式奶茶🧋 $22
凍蘋果雪梨水🍎🍐 $22
有好多蘋果、雪梨同紅棗係底,夏天解喝消暑正呀…👍
整體黎講,食物質素唔錯,位置方便😆食左咁多樣嘢都只係$250,真係平。靚。正,好抵食👍
  • 串燒
  • 水門雙拼雞飯