2016-02-27 238 瀏覽
同fd去旺角行街大血併,買到一袋二袋簡直好瘋狂xd瘋狂過後就要搵食,因為今次大出血,所以都唔會食咁貴~行左幾間鋪,兜左一陣,見到依間串燒店,價錢都ok,就入座喇。店內唔算太多人,出餐速度都比較快,而且有個大大電視機係到,岩晒邊食邊睇劇~ 環境有泰式既風味,牆上掛滿泰國特色畫像外,仲有一啲特別既擺設,整體感覺以黑色厚實為主。 中等價錢,相比起其他串燒店會平啲,款式亦都幾多,紅肉到白肉、海鮮、蔬菜等等都有得揀~但飲品方面,可能冇左酒牌(猜測),所以只得汽水供應。 牛舌,厚實得黎唔油膩,而且牛味出眾,加少少調味粉,味道更加GOOD!值得一試~ 餃子雞翼,食落去一大啖肉,而且唔洗拆骨好方便,燒到岩岩好既狀態,餡料豐富,加上外層既蜜糖配搭,味道一級棒~ 雞肉串,口感香滑,會有少少肥膏,但燒到個味道夠出,而且雞串係串燒必嗌之選! 燒八爪魚鬚,味道鮮香而且食落好咬口,腳果部份帶微窿,夠晒火喉,唯份量唔多 醬燒雞中翼,燒雞翼~我中~意食~不可不嗌既雞中翼~呵呵外脆內軟,雞肉既溫度岩岩好夠熱,而且外層醬汁都好入味。 燒娃娃菜,$12只得四塊菜認真唔夠過癮,而且落得太多汁,令成個味變得好咸 芝士蒜蓉焗西
同fd去旺角行街大血併,買到一袋二袋簡直好瘋狂xd
瘋狂過後就要搵食,因為今次大出血,所以都唔會食咁貴~
但飲品方面,可能冇左酒牌(猜測),所以只得汽水供應。
牛舌
餃子雞翼
餡料豐富,加上外層既蜜糖配搭,味道一級棒~
雞肉串
燒八爪魚鬚
醬燒雞中翼
醬燒雞中翼,燒雞翼~我中~意食~不可不嗌既雞中翼~呵呵
外脆內軟,雞肉既溫度岩岩好夠熱,而且外層醬汁都好入味。
燒娃娃菜
芝士蒜蓉焗西蘭花
芝士蒜蓉焗西蘭花,芝士既份量頗多,可以邊食邊拉絲出黎,
而且蒜蓉個味都幾香,開頭食會有少少咸,不過之後就好番啲
不過焗野會比較慢上,所以一早嗌定就更好喇~
蒜蓉燒扇貝
蒜蓉燒扇貝,又香又多汁,扇貝夠彈牙,食落夠晒惹味,不過味道略咸,可以一試~
芝士燒蠔
芝士燒蠔,食落唔會有腥味,而且芝士既味道唔會覆蓋左蠔既鮮味,
口感味道都抵讚,大細中度,$72有四隻都幾抵

整體黎講,款式夠多,串燒質素唔錯,有某幾類會偏咸,但勝在價錢幾抵又就腳,係可以一去既串燒店~
牛舌
餃子雞翼