2023-12-02
呢期奶龍係樂富廣場做活動,身為忠實fans當然要去支持下打下卡。 行完街之後肚仔餓,見唔駛排隊,就貪方便去左隔離嘅蒲羅食午餐。呢間餐廳都係第一次食,估唔到午餐又唔係好貴,$80內就有一個set,但要留意返佢午餐係要加一服務費。 馬來燒雞配雞油飯 ($60) 落order果時,店員都講明呢個餐要等20分鐘。20分鐘過去,飯終於上檯,眼前係一大塊燒雞扒,皮燒到好脆,但肉依然保持嫩口,勁juicy。雞油飯同樣出色,好有雞油香味。飯仲配左半隻糖心蛋,花生同炸魚仔。 巴東牛肉配斑蘭椰漿飯 ($62) 呢碟飯一上檯就俾佢個青bb嘅斑蘭椰漿飯吸引住。斑蘭椰漿飯同雞油飯完全唔一樣,淡淡嘅斑蘭味配上椰漿,有一種好清新嘅感覺。巴東牛肉份量都唔少,同埋炆得好淋。同燒雞飯一樣,都同樣配左半隻糖心蛋,花生同炸魚仔。 跟餐飲品 - 凍馬來拉茶,凍南洋咖啡 拉茶飲落口感好滑,好有馬來西亞味道。南洋咖啡都好香,又唔會太甜。 總括而言,餐廳質素幾好,$80食到一餐馬來西亞餐,性價比好高。
馬來燒雞配雞油飯 ($60)
巴東牛肉配斑蘭椰漿飯 ($62)
跟餐飲品 - 凍馬來拉茶,凍南洋咖啡