2024-03-03 1023 瀏覽
網上有人話佢係車仔麵界天花版,作為車仔麵鐵粉,當然要揾機會試試。首先我唔食牛,而叫又忘了唔應該試太普通嘅紅腸,所以呢款無謂評價了。因為叫米粉都驚驚地返到屋企伷吸晒湯,好在沖完涼再食仲有湯係到。個冬菇無份量尚可,中細size都有6粒仔,都算彈牙入味,下次可再食。但係,魚蛋就死實左D,唔彈牙,仲要末到到腥,但有無一個魚蛋香味,唔啱我口味。個酸齋,因為係湯內,林林地好味嘅,可以再酸D,我食過一間,炸到少少硬身,其實我幾鍾意,呢到淋身嘅酸齋有另一分風味,但易入口,都係可再食嘅一個選擇。而個湯底,因為佢無方間一D有唔同湯底味可選,就一個原如味加腩汁,又唔差喎,如以清湯計,我飲晒全部湯,唔咸,唔口喝。暫時未覺得去到天花版,都係會keep住想再食嘅車仔麵檔。