2021-09-23
👧🏻😋👅🍽✨Romanne Leisure Food Concept (旺角朗晴坊)-❤️平民價錢超班水準❤️Set Dinner有湯, 包, 沙律同野飲, 另較flexible可單叫main / 小食 / Appetizer勁多選擇❤️好食到勁有衝動想叫多幾個小食同前菜, 同甜品, 可惜太飽-🧀🐓🌮單點 - 芝士雞肉磨菇墨西哥夾餅 $88✨有7-8舊真心咩抵到呢... ✨入面雞肉同磨菇細細舊好融合, D芝士焗過好流心岩岩好未勁到爆晒出黎✨個醬有莎莎, 牛油果同酸酸地既yogurt sauce✨tortilla好soft好鬆化, 少少金黃色勁好味-🍋🧂🍠檸檬海鹽炸甜薯 $76✨其實即係蕃薯條, 上面有檸檬海鹽✨又係正到呢... 薯條較粗身有口感, 入面都係實心蕃薯, 唔太油膩✨檸檬海鹽幾特別, 好fresh吊到個蕃薯既甜味出黎, 加埋面頭有少少香草, 個茄汁完全冇用過😂-Set Dinner A $108🍺🇪🇸🐷🍲黑麥啤酒西班牙豚肉辣肉腸意大利飯✨雖然同menu上圖片有少少唔同 (冇左棟高既nachos😂) 但味道超晒班我唔理啦✨risotto個硬度剛剛好, 汁完全cover到每粒飯但唔會太
❤️平民價錢超班水準
🧀🐓🌮
單點 - 芝士雞肉磨菇墨西哥夾餅 $88
✨有7-8舊真心咩抵到呢...
✨個醬有莎莎, 牛油果同酸酸地既yogurt sauce
✨tortilla好soft好鬆化, 少少金黃色勁好味
🍋🧂🍠
檸檬海鹽炸甜薯 $76
✨其實即係蕃薯條, 上面有檸檬海鹽
Set Dinner A $108
🍺🇪🇸🐷🍲
黑麥啤酒西班牙豚肉辣肉腸意大利飯
✨risotto個硬度剛剛好, 汁完全cover到每粒飯但唔會太濕
✨辣肉腸食落唔辣, 因為個飯同提子乾一齊煮, 食落有D似臘腸 (in a good way)
✨西班牙豚肉粒仲收埋係飯中間, 筋肉平均好鬼正
Set Dinner有包:
✨🥗沙律: 份量多, 新鮮, 芝麻醬好味!
✨🍅餐湯: 番茄湯勁香濃, 偏酸, 味道唔假好開胃
✨🍹飲品: 凍檸茶都好飲過人, 茶底唔澀, 檸檬好新鮮, 睇黎水吧同廚房都係有要求之人🤭
加一服務費