2024-09-28 734 瀏覽
📍將軍澳南•喜牛蘭州牛肉麵趁小朋友返咗學就約朋友去將軍澳Monterey Place 行Donki 🛒 Shopping 完當然要搵好嘢食啦😋見到樓下新開咗間蘭州牛肉麵即刻想試吓🫶🏻午餐時段已經坐滿晒人,一望餐牌價錢真係經濟親民☺️💲58就食到〰️招牌喜牛牛肉麵〰️我哋睇餐牌睇咗好耐😂於是店員問我哋係唔係唔啱食⁉️其實係因為太多選擇,所以有選擇困難症😅🔻🌟特色:麵型已經有8️⃣個寬度可以選❗️可以✨免費續面✨係大胃人士福音🤭仲可以自由選擇辣度✔️最後我哋揀咗🔹招牌喜牛牛肉麵➰店員推介2細麵型我叫咗清湯湯底非常鮮甜配料仲有薄薄嘅蘿蔔片同蔥花💕牛肉牛腱切得非常靚,牛味香濃而且夠晒唸👍🏻🔹酸菜牛肉刀削麵➰加小辣酸菜加埋小辣真係非常之開胃惹味😃刀削麵質地比較有咬口煙靭➕2️⃣8️⃣ 加咗兩款素菜🔸涼拌土豆絲🔸涼拌木耳酸酸辣辣爽口又惹味🤤真係啱晒我口味嗌埋嘢飲😙飲品係自家製即時手打夠晒誠意飲品杯會仲好特別• 而且非常大杯🍹鴨尿香檸檬茶➰一飲落去真係超級fresh🍹茉莉檸檬綠茶➰ 覺得好清新⚠️麵真係超大碗飽肚🤭所以試唔到免費續面❗️平民價錢高質美食💕一定要收藏分享
📍將軍澳南•喜牛蘭州牛肉麵

最後我哋揀咗
🔹招牌喜牛牛肉麵➰店員推介2細麵型
我叫咗清湯湯底非常鮮甜
配料仲有薄薄嘅蘿蔔片同蔥花💕
牛肉牛腱切得非常靚,牛味香濃而且夠晒唸👍🏻

🔹酸菜牛肉刀削麵➰加小辣
酸菜加埋小辣真係非常之開胃惹味😃