2022-08-09
今次Pick✨: 西班牙黑毛豬豬羽毛 ($268) 藜麥沙律 配蕃茄湯 ($60) 招牌香草平鐵牛扒 ($160) 是日Special粟米平鐵牛扒 ($238)🐷又想食豬又想食牛 所以同閨密們嗌三款share嚟食🤓無諗過豬羽毛都有食😹😹食落去又完全唔會好奇怪 反而肉質好鮮嫩 加上佢係黑毛豬 感覺上嘅豬肉味比一般屋企街市買嘅好唔同 好似有種唔會過火嘅豬肉香~🐮🐮牛肉嘅兩位代表雖然都一樣係平鐵牛扒 但一款係經典唔會有錯嘅口味 一款係有啲fusion感覺嘅菜式🤩 見到menu都無特登寫明係咩 有種廚師發板嘅感覺👨🍳出到嚟係用粟米汁做配搭🌽平時就咁飲就多 加埋牛一齊食又幾特別 粟米汁有種溫和嘅甜味 不錯不錯🤓出街食飯要補一補纖維 藜麥沙律係個幾好嘅原形食物選擇🤞🏻不過不失~平衡下任食薯條嘅罪惡感🤫