2020-11-29
比ig美食燒到,見到呢期好hit既石板燒,就同朋友搵到嚟試下,價錢由最平既美國肩胛肉眼$78,去到最貴既$248日本宮崎A4和牛肉眼,呢個價錢仲要唔洗加一,仲要白飯任裝、有麵豉湯、沙律任食,加$10仲要有枝大大枝既無糖冷泡茶,食完可以消下膩,絕對係值回票價😋🌟美國Prime 封門柳 $98🌟餐廳好細心,都會插一枝旗仔,去辨認客人order咗既邊一款肉,而店員都好熱心提醒,要先搽牛油落去石板燒,如果舊石唔夠熱可以換過另一塊,要讚一下👍🏻而封門柳食落肉質好軟腍,滑嫩而不韌,亦無多餘既油脂同筋😌🌟美國安格斯西冷 $128🌟西冷夠曬大塊😍側邊有一條油筋,當牛油用曬既時候,佢就係大派用場既時候,可以當油咁搽喺石板燒上,而西冷肉質就比較鮮嫩多汁,食落好juicy🤤🌟芝麻雞翼 $20🌟我哋怕唔夠食叫多兩款小食,雞翼炸至香脆可口,肉質嫩滑😋🌟香芋丸 $20🌟口感好煙韌,裡面既香芋泥餡奶香味相當香濃,質感順滑綿密,味道同外面既炸皮好夾,令人食完想食第二粒🤤整體嚟講,幾好玩既一餐😆自己燒自己食,生熟程度自己控制,唔夠食仲可以叫下小食,而且仲要係好食😋性質比好高既一餐💯
🌟美國Prime 封門柳 $98🌟
而封門柳食落肉質好軟腍,滑嫩而不韌,亦無多餘既油脂同筋😌
🌟美國安格斯西冷 $128🌟
🌟芝麻雞翼 $20🌟
我哋怕唔夠食叫多兩款小食,雞翼炸至香脆可口,肉質嫩滑😋
🌟香芋丸 $20🌟