2024-01-15 182 瀏覽
同fd係大圍覓食,見到呢間西餐廳,環境唔錯!入到去坐得舒服,唔會同隔離位好近!我地個日平日去,可以坐好耐,好岩同friend黎吹水食飯!我地最後嗌左風車早餐同日式照燒雞肉脆豬包,連埋沙律、餐湯同埋飲品,幾抵食🤤頭盤:沙律、南瓜湯沙律夠新鮮,特別係青瓜好爽口!沙律醬汁酸甜適中,夠開胃,加埋唔同蔬菜嘅組合幾夾,又有豐富嘅口感!好鐘意一開始食啲fresh嘅沙律一令個口帶住清新嘅口感去試其他野食~南瓜湯夠濃郁,南瓜嘅自然甜味足夠!湯嘅質地順滑,一入口即化👍🏻風車早餐🍽️呢個All day breakfast有牛角包、黑松露炒蛋、腸仔、三文魚、煙肉同沙律菜。我比較鐘意嘅係個牛角包,外脆內軟,入面仲有蘋果蓉,同牛角包幾夾,有驚喜🤤黑松露炒蛋都唔錯,炒得岩岩好,夠滑!最後係三文魚鮮嫩,令到成個All day 有更豐富嘅口感!日式照燒雞肉脆豬包🍔雞肉燒得恰到好處,肉質嫩滑多汁。加埋脆豬包嘅酥脆嘅口感,配合埋肉餡同照燒醬令到入口更加有層次!薯條都炸得夠香脆🤤荔枝梳打🍹呢杯梳打夠清新、解渴,而且開胃!荔枝嘅香甜同梳打嘅氣泡係prefect match👍🏻

頭盤:沙律、南瓜湯

田園沙律