2022-08-31 67 瀏覽
東南亞嘅菜式媽媽都10分喜愛,除咗泰國菜之外,我最鍾意就係馬來西亞嘅肉骨茶🥰早排出開旺角行街,我地就係旺角中心地庫見到呢間食馬拉野既餐廳,價錢仲好抵食添😛海南雞飯拼喇沙摻摻好正宗嘅海南雞飯,海南雞配油飯,雞肉尚算亂畫,而且全部冇骨👍🏻套餐中有一個喇沙摻摻,摻摻係馬拉名物,油麵摻米粉既食法,食到兩種口感🥰肉骨茶呢度嘅肉骨茶我好香藥材味,而且價錢仲好親民,只係70幾蚊😳入邊仲有三四條朱肋骨,好足料😍鮮油咖央多士呢個係套餐嚟嘅, 20幾蚊,有一個多士,仲送多杯嘢飲,真係超值啊🥳多士都好足了,一嚟到就已經聞到勁香斑蘭味😌檳城傅統老鼠粉老鼠粉就係銀針粉,加埋幾樣配料,撈埋一齊食😍配料有花生、肉碎、小魚仔,配埋一齊又幾惹味😚D24榴連炸彈婆婆激讚👍🏻👍🏻👍🏻外皮炸香,入面大大舊榴連肉,勁「香」😛

海南雞飯拼喇沙摻摻

肉骨茶

鮮油咖央多士

檳城傅統老鼠粉

D24榴連炸彈
婆婆激讚👍🏻👍🏻👍🏻外皮炸香,入面大大舊榴連肉,勁「香」😛