2021-01-05 67 瀏覽
以前成日去黃埔個間爐端燒,貴得黎又普通,不過今日發現左間平靚正既爐端燒,師傅仲要係日本人,佢d前菜真係好有日本風味,依架去唔到日本旅行,食返日本師傅整既野,當自己去左😂地道的博多風味,侍應話全部都係日本師博親自整,仲話另一個師傅都係日本做野返黎,兩個師傅都係用日文交流,真係好似去左日本咁,野食又唔錯,又平又正。Lunch set 一個set有2個小食,1個主菜仲有湯同飯。小食真係好好食,食落就知好多心思,好小日本餐小食會咁用心。提一提,個芝士豆腐真係好芝士,配豉油食,係真係好好食!之後我散叫左d海鮮,蠑螺,鮮甜爽口,不過唔好咬到佢肉以外,會苦的。仲叫左福岡的燒蠔,同自家製的沙甸魚明太子,可惜我本人真係唔係相機行先,食完先發現無影相,燒蠔真係好好食,半生熟又夠爽身,鐘意食好既一定要試。沙甸魚明太子對我黎講就咸左少少,味道都ok。白子,我最愛的白子,真係好好好好食,加埋的酸汁,真係好食到無朋友。主菜係西班牙黑毛豬眼,6成熟,入口好似食緊手咁!面頭燒得好香,d油脂燒哂岀黎,我朋友戒左牛一年,佢話好似牛肉咁,雞頸肉香口同好嫩滑,加上佢個日本蛋加酸汁,真係好滑。埋單8百幾,今餐真係好低食,我同我

埋單8百幾,今餐真係好低食,我同我朋友都好滿意,真係平靚正