2019-09-13 666 瀏覽
今日午餐去左食上海姥姥。🙂佢既 lunch set 都幾抵,$78 加一包曬前菜、湯麵同埋餐飲。😀前菜我地叫左四喜烤麩同埋雞絲粉皮。兩個前菜都好大份🥰。四喜烤麩係熱既,唔會太咸得黎又好入味😍。佢個雞絲粉皮好香花生味,粉皮多但雞絲都唔少,足料🥳!主食我地叫左兩個姥姥手製排骨拉麵。佢個拉麵係手工製作,所以每一條既粗幼都有少少唔同,口感特別得黎幾好食🤩。佢既排骨炸得唔錯,炸粉唔多😋,但勝在係新鮮炸既,所以香脆得黎又唔會太油膩😝。可惜排骨唔大塊,好想再食就要再加單😗。佢既凍豆漿好好飲,唔會太甜😜。不過可能係因為個到冷氣太大,令個豆漿變得太凍😅。整體而言,上海姥姥既午餐係平靚正,一定會再 encore👍🏻!
今日午餐去左食上海姥姥。🙂
2019-09-13
午餐