2009-05-22
呢間野係荃灣,其實openrice都無咩點講,但睇到有網友話味道同森美差唔多,但價錢抵好多!咁就去左試下晚餐!唔講咁多,去片!先來個2個紅湯+蒜蓉包,湯沒有肉的,我覺得味道反而唔錯,清清地但湯少少濃,又熱,幾好! ****4星主菜先來了一個虎蝦牛扒(唔記得左係咩扒)+薯菜,呢到有飯意粉薯菜,點解要叫薯菜?因為係用薯角,我最like食薯角,虎蝦係細隻d,牛扒亦都好味,又加了西式既香草香菜,味道真係唔差,同森美,意粉屋,oliver之類既西餐廳差唔多! ****4星再來主菜係燒豬骨(3支)+薯菜,本身d肉無咩味,但d汁同煎出來好香,又係加了香草香菜,一支支拿住食,好正好味! ****4星熱朱古力同凍啡,普普通通咁啦! ***3星睇價錢同質素呢間嬴哂,平均$5x-7x一個人無加一,我食完2個人都係$12x,但得十幾個位好少同地方比較迫,其實呢間野係兩公婆自己開,佢老公係有名西餐廳做過,所以先咁好食,見到d人都係回頭客,老闆娘個個都識咁@@,見人食羊架(3支)好似唔錯,重有見人食焗蠔,食完2隻又叫2隻,食完又再叫2隻,係唔係真係咁好食呀???另外重有甜品選擇,心太軟之類都有,下次真係要去再試下
熱朱古力同凍啡,普普通通咁啦! ***3星
睇價錢同質素呢間嬴哂,平均$5x-7x一個人無加一,我食完2個人都係$12x,但得十幾個位好少同地方比較迫,其實呢間野係兩公婆自己開,佢老公係有名西餐廳做過,所以先咁好食,見到d人都係回頭客,老闆娘個個都識咁@@,見人食羊架(3支)好似唔錯,重有見人食焗蠔,食完2隻又叫2隻,食完又再叫2隻,係唔係真係咁好食呀???另外重有甜品選擇,心太軟之類都有,下次真係要去再試下!