2018-01-18 1810 瀏覽
其實我都好少寫食評!!但近排在上環工作!!試過這間茶餐廳,對比附近的茶餐廳, 這間佳記確實唔錯!!聽朋友講他之前在上環工作經常跟一大班同事到佳記食飯!!食物低食大件!說在這區已經很出名!!於昰我就去試試!!我打電話落單10-15分鐘左右後去拿!!去到就已經有了!!唔駛去度又要等!!都OK!!當然我都講左幾點去拿!!是日午餐有我喜歡的福建炒飯!!我叫了一個!!要個例湯!! (聽朋友說它的例湯是沒有味精的)  所以我都想試下!!平時我都少湯水飲!!外賣只需$35 比堂食$40 還要平$5,  這個價錢真係要去試下!!試個同區咁多間都比較少見!!品嘗個之後!!用料雖然不是上等!!$35想點呀!!但好大份!!而味度都唔錯!!個湯是<霸王花煲唐排>飲完都唔口渴!!唔覺有味精!!味度都OK!!總括, 可以之後再去食!!

總括, 可以之後再去食!!
褔建炒飯 (午餐)
霸王花煲唐排 (午餐送)
題外話/補充資料: 在佳記門口見到有個QR CODE!!原來它有個facebook 專頁!!第日可以方便落單!!見佢每日早上都有上傳餐單!!
2018-01-18
10 分鐘 (外賣自取)
褔建炒飯 (午餐)
霸王花煲唐排 (午餐送)
  • 褔建炒飯+不含味精的例湯