餐廳: 添好運點心專門店
資訊:

2011-09-04 75 瀏覽
其實旺角舊店開左咁耐一直冇機會幫襯。因為真係好多人,舖仔又細。當開左分店之後,店內位置多左,加上又近屋企,咁就成為左我日常開飯精選之一。添好運既名物。唔試唔得,一試難忘,次次去都要點,唔點唔舒服。哈哈外層好酥脆,內裡叉燒似汁好多,好好味。好大粒,肉好新鮮彈牙。皮夠薄,粟粉冇落好多,唔會有過份滑既感覺!好滑,好香牛肉味。芫茜味好香,提升到牛肉香味。配合喼汁,一d都唔膩。正!好多沙葛足夠令到成隻粉果好爽口,仲有花生同埋西芹。黃沙豬膶腸粉,成碟腸粉熱辣辣,又滑,唔洗咬可以直入喉嚨!正~豬膶真係靚同新鮮先可以起沙!明知食內臟唔好都要食?因為真係正呀嘛~蝦好大隻,睇得出真係即叫即蒸,因為隻隻蝦餃都好飽滿,仲未收水呀!記得趁熱食呀老闆~!馬拉糕都好鬆軟,甜度適中。反觀炒麵一般,下次可以不用點。眾觀店內菜單選擇比較少,但好吃的有一半以上。抵食夾大件,正。以超平民既價格,食到新鮮製作既點心,實屬街坊之福,希望日後唔好因為人多而質素下降!服務質素唔錯,店員都十分勤快及窩心,賓至如歸!等位期間在店外更有水機,可供客人飲用,細心程度可見一班。
永燒菠蘿包

外層好酥脆,內裡叉燒似汁好多,好好味。
燒賣
山竹牛肉
粉果
好多沙葛足夠令到成隻粉果好爽口,仲有花生同埋西芹。
豬膶腸粉
明知食內臟唔好都要食?因為真係正呀嘛~
蝦餃
馬拉糕
馬拉糕都好鬆軟,甜度適中。
炒麵
反觀炒麵一般,下次可以不用點。

2011-07-18
永燒菠蘿包