2022-08-12
一浪 @wanland.hk 係間可以令人短暫去左台灣旅行咁既cafe~(˘▾˘~)佢成個格局 裝修同餐點都非常重台灣氣色連咖啡豆都係用來自台灣既世界冠軍咖啡師品牌興波咖啡簡單樸實得黎又好有心思既感覺我地諗住3點幾食下午茶叫左兩份吐司一份總匯吐司 一份芋見肉鬆吐司你地唔係好餓千祈唔好 飽到傻(´ε` )總匯吐司睇相都見到佢材料有幾多啦而且每樣材料份量都唔少重點係每樣都整得好食⸜ ෆ ⸝雞排肉汁滿滿 炒蛋嫩滑厚厚既椰菜絲同青瓜口感一流每層吐司之間仲搽左自家製美乃滋同花生醬係一份無可挑剔既吐司啊( ˙꒳˙ )另外叫芋見肉鬆吐司係因為我地其實未食過本身好中意芋泥 之前會係台灣經代購買芋泥鮮奶但一路又未試過同肉鬆呢個經典配搭好啦佢地係真係夾既(˙𐃷˙)完全估唔到會有咁厚既芋泥 少癲吐司都比總匯用既厚不過呢款包就略嫌烘完乾左啲飲品都非常值得一試我地叫左凍橙啡同咖啡恐龍凍橙啡就係橙汁加咖啡啊咖啡恐龍係美祿恐龍既變奏一浪自己發明架 個基底係espresso+milo+奶面頭再鋪上一山丘咁既美祿粉飲落有少少似mocha再甜啲啲咁₍ᐢ.ˬ.ᐢ₎✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿Follow @lastbi
佢成個格局 裝修同餐點都非常重台灣氣色
連咖啡豆都係用來自台灣既世界冠軍咖啡師品牌興波咖啡
簡單樸實得黎又好有心思既感覺 我地諗住3點幾食下午茶叫左兩份吐司
一份總匯吐司 一份芋見肉鬆吐司
你地唔係好餓千祈唔好 飽到傻(´ε` ) 總匯吐司睇相都見到佢材料有幾多啦
而且每樣材料份量都唔少
重點係每樣都整得好食⸜ ෆ ⸝
雞排肉汁滿滿 炒蛋嫩滑
厚厚既椰菜絲同青瓜口感一流
每層吐司之間仲搽左自家製美乃滋同花生醬
係一份無可挑剔既吐司啊( ˙꒳˙ ) 另外叫芋見肉鬆吐司係因為我地其實未食過
本身好中意芋泥 之前會係台灣經代購買芋泥鮮奶
但一路又未試過同肉鬆呢個經典配搭
好啦佢地係真係夾既(˙𐃷˙)
完全估唔到會有咁厚既芋泥 少癲
一浪自己發明架 個基底係espresso+milo+奶
面頭再鋪上一山丘咁既美祿粉
飲落有少少似mocha再甜啲啲咁₍ᐢ.ˬ.ᐢ₎
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
Follow @lastbitematters for more