2022-05-20
今日早咗收工去試下呢間京都嘅咖啡店,下午時間唔算好多人chill chill地。一入到去店員都好nice,我有選擇困難症唔知食咩好店員都好細心逐樣同我介紹 ^_^ 最後我揀咗和光茶漬飯、桃茶悅同一杯Ice Match💚香港唔多日本餐廳有做茶漬飯,所以想試下呢個和光茶漬飯~結果真係有驚喜!我個人口味比較鍾意啖啖地,佢地個飯團一拎過嚟就好香,有少少蒜香mix醬油嘅香味🍘倒咗D京番茶落去之後飯團嘅味道岩岩好!配埋個玉子燒同個豆腐,入口個感覺好舒服,好適合夏天🎐之後店員介紹多個甜品比我,就係桃茶悅🍑一開始係見佢好靚諗住用嚟打卡,嚟到真係好靚🤣一食又係好有驚喜,店員介紹個時話係有日本白桃、慕絲同earl grey cake。食落去甜甜地又好清新,又有顏值又好食~店員都好nice好有耐性,服務質素真係好似去咗日本咁,又舒服又放鬆(^∇^)下次想搵個地方避世都會再嚟呢到
和光茶漬飯
桃茶悅