2016-02-21
一行人來到,門口好多人等位中,好在大枱唔多人等,一陣就有位,坐大廳!地方光猛乾淨!大家一齊洗碗,因為碗筷頗油淋淋!因為已到下午茶時段!有特價點心!落單食物好快到!臘味粒炒飯($58)粒粒分明,臘腸粒好多!材料足! 鮮竹牛肉球:牛肉滑,馬蹄爽脆,枝竹索晒肉汁!正!鮮蝦菠菜餃:外皮煙韌,菠菜淋身無怪味,蝦爽口!味道清爽! 順德鯪魚球:煎嘅鯪魚球!唔夠炸嘅好味!濃湯浸唐生菜:唐生菜較老! 黑椒金錢肚:索晒汁唔腥,肚淋身彈牙!蜜汁叉燒腸:腸粉皮唔夠滑,比較硬,叉燒瘦,一般!蜜椒雞中翼:香脆,外層香脆黏口,蜜糖甜膩,但雞翼唔夠肥,所以皮之外就唔夠飽滿肉汁! 腐皮素鵝:炸得少許過火,腐皮太乾,中央餡料多,蔬菜爽口!雲耳有咬口!皮蛋酸薑:溏心皮蛋,好香!外層彈牙,內層起沙滑溜!酸薑爽脆開胃!蟹籽燒賣皇:蟹籽多,豬肉有肉汁,加好香冬菇味!好味!古法馬拉榚:圓型好像蛋糕!鬆軟微甜!好味翡翠荀蝦餃王:皮煙韌,荀絲及蝦爽口!有肉汁!潮式糯米卷:外層麵包鬆軟,中央糯米軟身煙韌!豐料珍珠鷄:足料,糯米煙韌 養生棉花鷄:棉花雞先係主角,索晒肉汁,唔會太淋,帶啲爽口! 紫心香芋丸:炸得香脆乾身,表面唔油膩,外層似薯
豐料珍珠鷄:足料,糯米煙韌 養生棉花鷄:棉花雞先係主角,索晒肉汁,唔會太淋,帶啲爽口! 紫心香芋丸:炸得香脆乾身,表面唔油膩,外層似薯波,味道鹹鹹地,中央芋頭蓉軟滑!熱到辣咀! 千層薑汁糕:熱辣辣,榚身層次分明!薑味勁濃勁辣!好像食緊煙韌薑糖咁! 香煎芋絲餅:芋餅煎得香脆,中央芋絲粗條有咬口,芋頭味道香濃 清香養顏紅棗糕:熱辣辣,榚身煙韌,好似蒸年榚,紅棗味唔突出! 黑糖蜂巢糕:熱辣辣,榚身充滿水份,咬落煙韌,黑糖甜而不膩 紫薯荔枝球:以為係包荔枝,食落先知係造型係荔枝!紫薯皮煙韌,中央包蓮蓉,幾滑唔太甜! 流心奶皇包:包身夠熱鬆軟,奶皇香,唔會過甜!
食物唔錯,可惜服務中伏!店員態度其實唔差!但服務唔夠細心,一到埗,唔會攞洗碗大碗比我哋,大碗及公筷都係自己取!
因為我哋揸咗4架車,商場消費滿$200有泊車優惠,問店員可唔可以全部有泊車優惠,佢話可以,印咗4張單比我哋,仲提我哋要在商場另一間商店消費!等我哋買咗4張單,去到商場櫃檯,職員又話唔得,一張收據連信用卡收據只可一架車享用泊車優惠!結果因為走來走去又買嘢又搵吸票櫃檯,另外3架車仲超多一個鐘!中晒計,如果店員熟悉商場優惠或答唔知,我哋出去問清楚咪唔使浪費時間兼金錢!用多幾十蚊停車場錢!