2020-07-24 638 瀏覽
前幾日同朋友經過深水埗,朋友介紹話呢間餅店好得,拉咗我入去買嘢食。個店面好乾淨明亮,深水埗原來都有啲咁靚仔嘅舖頭。呢度有提供搓手液,又有用酒精抺用具,衛生做得好足!店員好nice,會主動幫老人家夾包入袋,又叫佢地慢慢行咁~我朋友買左盒班蘭蛋糕同半打葡撻,而我就畀剛出爐嘅麻糬波波吸引,買咗袋返去食。呢度嘅麻糬波波比我喺其他店買開嘅大兩至三倍,仲有三隻味揀:芝士、朱古力同芝麻,$11有4個,一啲都唔貴,仲可以任配搭,一次過可以試哂三隻味~ 食落好有驚喜,外面個皮又香又脆,裡面煙煙韌韌咁。我最鍾意食芝士味,仲要係一食就停唔到口嗰種。第一次食咁好食嘅麻糬波波,香脆鬆軟,又煙煙韌韌,唔硬身,唔怪得個麻糬波波係呢度叫做QQ波,真係名副其實咁QQ!我都食咗朋友一個葡撻,同少少蛋糕,都好有水準喎!我覺得個班蘭蛋糕好似新加坡手信咁鬆軟,香味好清新自然。呢間真係食得過,我下次要去掃下有咩好嘢食!

呢間真係食得過,我下次要去掃下有咩好嘢食!
外賣自取
  • 麻糬QQ波