2023-04-28
西貢WM Hotel都屬於新酒店,環境清幽寧靜,酒店裏面有幾間餐廳,裝修都好新淨,上次試過M Square西餐覺得唔錯,今次就試埋M Thai Restaurant泰國菜。裝修現代簡約風格,昏暗氣氛有格調,深木色傢俬,米色咕𠱸大藤椅,環境休閑舒適,有度假嘅感覺。⊛泰式肉碎生菜包 $138一上枱已經聞到香噴噴,肉碎裡面用泰式香料調味,炒得香、鹹、酸、少少辣,清爽生菜包住惹味肉碎卷埋一齊食,覺得生菜可以多兩片。⊛泰式冬陰功海鮮炒飯 $168面有兩隻大蝦,海鮮粒都算多,飯都炒得粒粒分明,熱辣辣炒得香,淡淡酸辣味道,但冬陰功味唔夠特出。⊛泰式燒牛肉 $168感覺唔太似燒,覺得似普通煎牛扒,雖然牛肉裏面保持粉紅色,但口感比想像中靭,個汁係夠泰式嘅,酸酸辣辣,蘸埋個汁食增添泰國風味。⊛薄荷青檸梳打 $55薄荷味道清新,梳打解喝,青檸糖漿就甜咗少少。酒店嚟講價錢唔算好貴,食物就正常水準啦,可能諗住喺酒店食會有啲期望,所以落差會大咗。環境同服務都好滿意,我哋直頭同包場無分別。相比起西貢墟一啲泰國餐廳,價錢貴少少,但係環境就舒適,食物就無咁泰式風味,各有各號喜好。#M Thai Restaurant地址
西貢WM Hotel都屬於新酒店,環境清幽寧靜,酒店裏面有幾間餐廳,裝修都好新淨,上次試過M Square西餐覺得唔錯,今次就試埋M Thai Restaurant泰國菜。 裝修現代簡約風格,昏暗氣氛有格調,深木色傢俬,米色咕𠱸大藤椅,環境休閑舒適,有度假嘅感覺。
⊛泰式肉碎生菜包 $138
⊛泰式冬陰功海鮮炒飯 $168
⊛泰式燒牛肉 $168
⊛薄荷青檸梳打 $55
薄荷味道清新,梳打解喝,青檸糖漿就甜咗少少。
#M Thai Restaurant
地址:西貢惠民路28號WM酒店LG樓B3號舖