今日行開深水埗, 見到新開張的西餐廳, 老板還在門口邀請我們試試, 還說新開張有9折優惠坐低後睇睇MENU, 只有這10款選擇, 並只有一張MENU, 我建議個MENU的食物應該由平至貴排列比較好, 現在感覺有點不整齊左想右想底下, 男朋友揀左肉眼, 要6成, 我就要焗雞胸配意大利飯WAITRESS收左MENU之後, 我地再問番佢肉眼有沒有汁, 剛剛新開張她都不太知道, 所以走入廚房問, 因店舖好細, 我們坐得雖然不是最近廚房, 但可能因為他們開住門, 清楚聽到他們的對話, WAITRESS問: 個肉眼有冇汁? 有把男聲話: 咪寫左香草牛油囉, 佢仲想要D咩丫我地心諗, 我地冇MENU係手唔記得左有香草牛油問下係咪唔比先 咩態度, 下次你地有咩一係唔好咁大聲, 一係山左對門吧 順有一提, 佢地間唔中會經過座位隔離由廚房拎住D垃圾出門口, 我覺得有點不太衛生首先上左面包同湯, 今日既湯係香蒜磨菇湯, 面包夠熱夠鬆軟, 都算不錯, 湯雖然好香香蒜味, 不過有點過咸,主菜未到, 野飲先上, 這是荔枝果茶, 有點甜, 不過味道OK等左一陣我的焗雞胸配意大利飯到了, 意大利飯好香洋蔥同埋牛油味,

咩態度, 下次你地有咩一係唔好咁大聲, 一係山左對門吧

等左一陣我的焗雞胸配意大利飯到了, 意大利飯好香洋蔥同埋牛油味, 都幾好食, 不過飯既份量好少, 大概半碗飯左右, 我一個女仔人家都略厭唔係幾夠HAHA

講番件雞先, 好鞋, 鞋都不得了, 佢地比左普通的餐刀我, 最後我係要用男朋友果把肉眼刀先切到
男朋友的6成肉眼, 生熟度我覺得唔錯, 不過唔知點解塊肉眼好咸, 開頭諗係咪舊牛油呢, 但食另一邊冇牛油果到都係咁咸, 好奇怪
整體黎講, 好麻麻, 如果冇9折唔會再食
2015-08-21