2021-11-06 1353 瀏覽
海鮮食得多,鯉魚門餐廳食過都唔止一間,食過咁多間,呢間係最值得推介的!處理海鮮,同埋煮海鮮嘅廚師真係好緊要!如果唔係啲海鮮有幾新鮮都冇用今晚叫咗m隻象拔蚌刺身,佢會俾個爐你可以打邊爐。之後就係一條六斤重嘅龍躉,咁大條梗係要二食啦!首先係西芹炒龍躉球,之後就係薑蔥龍躉頭腩。跟住仲有上湯龍蝦,煎米粉底,今次叫咗嘅係本地龍蝦2隻,因為海鮮檔話澳洲龍蝦唔抵食,反而本地龍蝦質素都係差唔多,價錢又平一半。佢又冇錯喎,啲肉質好結實彈牙,亦都好鮮甜!跟住再嚟嘅係5隻油鹽焗奄仔蟹,我覺得比薑蔥蟹好食好多。仲有豉椒炒蟶子,椒鹽賴尿蝦,一個楊州炒飯,仲有薑汁炒芥蘭。海鮮檔送咗兩條魚俾我哋,餐廳亦都免費幫我哋整咗個魚湯超級鮮甜。呢間餐廳臨走之前仲有果盤同埋糖水同埋蛋散做甜品最後食唔晒,總共要pack咗七盒野走又食又拎每人都唔使$1000FYI, 呢間餐廳係D 區

最後食唔晒,總共要pack咗七盒野走
又食又拎每人都唔使$1000

FYI, 呢間餐廳係D 區
2021-11-05