2015-11-15
之前來過一次晚餐, 覺得唔錯,所以今日來Achacha同瑪莉慶祝生日 因為1:45pm 才到,已過午餐繁忙時段,所以一去到就有位,可入座 和牛漢堡配薯條 $7264°C 慢煮蛋意粉 $66已包括湯及麵包熱摩卡咖啡 另加$12凍摩卡咖啡 另加$12焦糖燉蛋 $22 × 2 服務費10%阿茶茶啲枱細細,但餐碟大大,叫多一樣野,一齊上枱都唔得。。。先上忌廉湯,湯碟好大個,湯份量小,好快凍,飲完才上餐飽... 嗯… 個人歡喜湯+包一齊食囉 再來凍摩卡咖啡, 奉勸各位如果對咖啡有要求的話,就唔好係呢度飲咖啡為妙,呢杯Iced-Cafe Mocha 味道又苦又怪,冇朱古力冇咖啡味,啲Cream又唔好味,飲左5分一杯已經冇掂過, 真係好難飲 到最後食完走人,才見杯野最底有沉澱物,粉粉的,佢地應該係用朱古力粉開水再加咖啡同冰,呢啲質素仲要加12蚊,太過份喇 茶記普通咖啡都好過佢。。。5分鐘後才上埋熱摩卡咖啡, 洗唔洗咁慢呀? 當時都唔滿座...64°C 慢煮蛋意粉 個醬汁好Creamy,個意粉好好味 如果再去,會再食呢個意粉和牛漢堡配薯條 要求上枱前把漢堡切開一半,但服務員唔肯 要我
和牛漢堡配薯條 $72
64°C 慢煮蛋意粉 $66
已包括湯及麵包
熱摩卡咖啡 另加$12
凍摩卡咖啡 另加$12
焦糖燉蛋 $22 × 2
服務費10%
和牛漢堡配薯條 要求上枱前把漢堡切開一半,但服務員唔肯 要我地自己切囉~ 呢啲就叫服務,大家學野喇~
和牛漢堡扒肉嫩 Juicy 係好味嘅~
話說,一開始落Order已叫埋個Cream Brulee, 見乜都食完都未上枱,就問啦!Check晒單後,原來冇落單囉 吓,咁都要漏單
焦糖燉蛋 終於上枱, 不負眾望, 表面焦糖脆卜卜,內燉蛋非常Creamy, 從來我食Cream Brulee 只為焦糖,燉蛋只食少少,但Achacha啲燉蛋好好味,食曬囉
Achacha 廚房出品絕對係 100分
但水吧及服務係 (-100分) 吖