2019-11-08
今日做完野去左佐敦買髮型用品,見肚餓就喺附近搵食,見到依間日本野有好多好評😲一於試試佢😆芝麻雞翼 ($48)🌕🌕🌕🌕🌕火喉岩岩好,炸到皮脆肉嫩,又唔會太厚皮,芝麻雞翼愛好者必點!👍🏻-流心粟米薯餅 ($32)🌕🌕🌕🌕🌕薯餅鬆化,每啖都有粟米粒增加口感,食日本野又點可以冇左日式薯餅呢?-牛油果軟殼蟹卷($78)🌕🌕🌕🌕🌕平時成日覺得軟殼蟹好熱氣,但依款卷物加左牛油果,唔單止冇咁油膩,仲特別Fresh,加上少少沙津醬,唔洗沾醬油都已經好夠味~!🤤🤤-海之幸丼 ($178) 🌕🌕🌕🌕🌕嘩~好豐富呀!😍三文魚、赤身各兩片、油甘魚一片、赤蝦一隻、少量蟹肉、蟹膏、三文魚籽同埋兩舊玉子。魚生厚切,新鮮肥美,蟹膏更加係畫龍點睛之處,另成個丼飯更鮮味🤩-清蒸茶壺海鮮湯($68)🌕🌕🌕🌕🌑估唔到細細個茶壺入面竟然有咁多料:蜆兩隻、少量金菇、魷魚仔、魚塊、帶子。海鮮新鮮,湯汁清甜,落埋檸檬汁更加釣出鮮味。食完魚生同香口野飲佢,真係非常滿足~~-冇諗到廟街竟然有卧虎藏龍之日本菜食,下次要試試佢出名既壽司杯先得😝😝
芝麻雞翼 ($48)🌕🌕🌕🌕🌕 火喉岩岩好,炸到皮脆肉嫩,又唔會太厚皮,芝麻雞翼愛好者必點!👍🏻
流心粟米薯餅 ($32)🌕🌕🌕🌕🌕
牛油果軟殼蟹卷($78)🌕🌕🌕🌕🌕 平時成日覺得軟殼蟹好熱氣,但依款卷物加左牛油果,唔單止冇咁油膩,仲特別Fresh,加上少少沙津醬,唔洗沾醬油都已經好夠味~!🤤🤤
海之幸丼 ($178) 🌕🌕🌕🌕🌕 嘩~好豐富呀!😍三文魚、赤身各兩片、油甘魚一片、赤蝦一隻、少量蟹肉、蟹膏、三文魚籽同埋兩舊玉子。魚生厚切,新鮮肥美,蟹膏更加係畫龍點睛之處,另成個丼飯更鮮味🤩
清蒸茶壺海鮮湯($68)🌕🌕🌕🌕🌑 估唔到細細個茶壺入面竟然有咁多料:蜆兩隻、少量金菇、魷魚仔、魚塊、帶子。海鮮新鮮,湯汁清甜,落埋檸檬汁更加釣出鮮味。食完魚生同香口野飲佢,真係非常滿足~~