2024-01-28
不是廣告 自費的!!介紹番呢間我覺得好好好好食嘅𝗖𝗔𝗙𝗘!!有次去大坑想搵個地方坐下經過見到呢間環境唔錯就入去飲左杯咖啡☕️見到隔離枱啲野食幾吸引🤩於是過左個星期又特登走入去 果然無失望😌🍞𝗢𝗠𝗔 𝗕𝗥𝗘𝗔𝗞𝗙𝗔𝗦𝗧 $𝟭𝟭𝟬呢個早餐全日供應的本身唔太鍾意食麵包嘅我竟然比佢嘅橙花蜂蜜牛奶厚吐司吸引左🥹🥹首先佢個賣相已經好吸引 睇落勁療癒食落都好好味😭😭😭尤其新鮮整出黎咬落去仲有少少鬆化 真係不得了🤤除左吐司之外 佢嘅煙肉都值得一講🥓係真煙肉😂姐係真係係英國會食到果種煙肉唔係港式煙肉 哈哈哈其他伴菜都好食 完全唔𝗛𝗘𝗔🍰𝗣𝗜𝗦𝗧𝗔𝗖𝗛𝗜𝗢 𝗖𝗛𝗘𝗘𝗦𝗘𝗖𝗔𝗞𝗘 $𝟱𝟱佢並不是巴斯克蛋糕呢個我唔係好識comment有開心果味的 但唔算好出不過我prefer原味 如果有得揀的話🙈同埋呢個價錢黎講 我覺得偏貴🤏🏻☕️𝗦𝗜𝗡𝗚𝗟𝗘 𝗢𝗥𝗜𝗚𝗜𝗡 𝗖𝗢𝗙𝗙𝗘𝗘 (𝗪𝗛𝗜𝗧𝗘) $𝟰𝟱咖啡黎講 我飲過三次 三次都係唔同嘅豆三次我都揀𝗡𝗨𝗧𝗧𝗬嘅豆 三次都覺得好飲😅我對咖啡無乜研究 淨係知好飲🥹嗌咖啡店員會問你揀𝗙𝗥𝗨𝗜𝗧𝗬或者𝗡𝗨𝗧𝗧𝗬的🍵𝗛𝗔𝗡𝗗-𝗗𝗥𝗜𝗣 𝗧𝗘𝗔 (𝗠𝗜𝗟𝗞 𝗢𝗢𝗟𝗢𝗡𝗚) $𝟱𝟬本
介紹番呢間我覺得好好好好食嘅𝗖𝗔𝗙𝗘!!
有次去大坑想搵個地方坐下
點知原來唔係😆係我見識少
飲落係帶有微微奶油焦香嘅烏龍茶味
唔甜的 只係茶味帶點奶香 幾特別
如果鍾意飲茶嘅都可以試試
🍗𝗕𝗔𝗞𝗘𝗗 𝗟𝗢𝗨𝗜𝗦𝗜𝗔𝗡𝗔 𝗖𝗔𝗝𝗨𝗡 𝗖𝗛𝗜𝗖𝗞𝗘𝗡 𝗟𝗘𝗚 $𝟭𝟮𝟱
呢個係我近期食過最好食嘅雞髀😭😭
留意番 佢製作時間需要大約25分鐘
呢個雞髀肉好嫩口 好𝗝𝘂𝗶𝗰𝘆 一啲都唔鞋
亦唔會好硬 基本上用刀叉片一片啲肉就會甩出黎
個雞皮咬落好香脆 但又唔會脆到唔知食緊咩咁
加埋佢個自家製紅椒醬😍真係好好好好食!!!!!
本人好怕係街食雞髀 因為通常要動手先容易食
甜品黎講 我聽好多人都推介佢個焦糖布丁🍮
大家都可以試下 好食話我知😋😋🤍
環境幾好坐 印象中無限時的
但星期六日中午時間係好多人等位嫁
星期六日去記得早啲啦~