2010-12-12
這間舊址原來係桃苑,原來酒店say bye bye所以就無左,變左而家既翡翠~ 桃苑係一間我都算經常光顧既酒樓,無論飲茶/晚飯,雖然佢個位幾隔涉,但一直都覺得佢D食物都唔太差。我同媽咪兩個人去完Church黎左呢度飲茶,大概兩點到都即刻有位,不過個位就隱蔽左少少,都幾乎滿哂咁制~ 其實下午茶食煲仔飯都幾搞笑,不過既然佢想食我當然無所謂,不過個份量幾大下的,好彩我地有帶食物盒可以裝走~乳鴿煲仔飯要等一段時間的,不過黎到又真係覺得幾好食,份量幾大,而且依家做緊promotion(?)所以幾平下~ 個飯食落好香,粒粒分明,而且成隻乳鴿拆肉都幾多下,乳鴿肉帶少少脂肪食落甘香,真係幾好味喎~ 不過其實都幾膩的,建議多d人食好d~~另外仲叫左D 點心同小食,叫左個花雕牛坑腩試下,不過呢個唔好食呢~ 黎到已覺得賣相麻麻,食落肉質韌而且無咩肉味,仲要花雕味都無乜,非常淡口~ 所以呢個唔得,我地仲拎左返屋企自己再用D花雕浸下佢添!叫左紫蕃薯包,呢個就覺得好味,咬落個包覺得好軟熟,皮又唔會太厚,而且入面D紫蕃薯餡好多好清甜,呢個就幾好食~~最後個蝦腸,等左好耐真係好耐先黎,出到黎都唔熱既,懷疑佢係唔記得拎
最後個蝦腸,等左好耐真係好耐先黎,出到黎都唔熱既,懷疑佢係唔記得拎出黎! 腸粉皮好鬼厚,又唔夠滑~ 唯一好處係D蝦好大隻好爽口,嗯... 一般一般~~
食物有好有唔好,黎到可以一試乳鴿煲仔飯,如果係附近既都可能會再黎飲下茶的~ 見到老闆仲同以前一樣,唔知D小菜仲好唔好食呢?