2019-01-31
一直都鐘意食御好燒,之前去大阪無緣食到,今次終於心願達成。我地叫左個二人餐,有御好燒同廣島燒兩種燒可以食。首先上御好燒,第一次試整估唔到都幾簡單,跟住簡單既教學menu就好易成功,最後淋上燒汁木魚粉同海苔粉就食得,大家唔好好似我咁差d落錯拉麵汁。好彩係我準備落汁既時候被細心既Matthew發現,差d就落錯左拉麵汁hahahaha 好險😛跟餐仲有幾塊牛同埋4粒牛油帶子可以燒。食完無耐就上廣島燒,呢個廣島燒技術含量好高,對於我地黎講係好高難度🤯,好彩有熱心既Matthew幫我地手,如果唔係反黎反去好易散哂🙈廣島燒真係好有挑戰性同好味,入面炒麵好彈牙!我地食到差唔多Matthew 就同我地講如果下次再黎食記得搵佢仲有其他新玩法可以教我地去DIY呢個燒。之後食埋雪糕呢個晚餐就完美落幕啦!今次廣島燒多得Matthew先可以整得咁完美,仲有花紋架,Matthew 話個花紋要好細力如果唔係好易整爛個蛋,Matthew真係好好人好好服務態度!呢類餐廳雖然係比機會客人自己去整個燒,但係都好需要有好好既侍應從旁協助同客人互動,咁先可以令到餐飯真正食得開心!
跟餐仲有幾塊牛同埋4粒牛油帶子可以燒。
之後食埋雪糕呢個晚餐就完美落幕啦!