2019-04-25 988 瀏覽
復活節大部分嘅朋友都一家人出外旅游而我哋今年就留香港消費。 約咗朋友一家人太约三四點去咗黃金海岸沙灘玩, 這樣小朋友可以玩下沙同埋望下無際嘅海,之後食飯, 真係十分之寫意及開心。 當天天氣唔係太熱, 所以好多人都係沙灘享受陽光。 跟住之後我哋去咗黃金海岸廣場食晚飯, 黃金海岸廣場有中餐西餐同埋茶餐廳, 因為選擇唔多所以最後都係揀咗間中餐廳。我們看咗餐牌之後,點咗五樣餸,1.海王雜菜煲 2.脆皮蔥油雞半隻 3.秘製滷水鴨半隻4. 翡翠炒花姿蝦仁 5.雲腿麒麟豆腐海皇什菜煲入面有海鮮粉絲同埋有啲雜菜 , 清淡小小 比較適合唔想食肉嘅朋友。脆皮蔥油雞味道唔錯比較好食。秘製滷水鴨半隻煮得幾好同埋淋, 我食落都喜歡。翡翠炒花姿蝦仁其實係有蝦有蛋同埋有西芹, 對於膽固醇高嘅人,西芹是有幫助減低膽固醇。雲腿麒麟豆腐我覺得金華火腿幾入味同好食, 豆腐又滑又好味,對小朋友來講,容易入口。下次如果再去黃金海岸我哋可能會都會嚟呢度, 因為兩個家庭晚餐六百幾蚊都算便宜。
脆皮蔥油雞味道唔錯比較好食。
秘製滷水鴨半隻煮得幾好同埋淋, 我食落都喜歡。
海皇什菜煲
秘製滷水鴨