2017-06-15
成日都講土地供應問題,影響晒香港的衣食住行,住而家有幾困難簡直唔洗講,提都唔想提,作為真‧香港人的你同我完全可以心照,但香港人另一方面最叻的就係逆境自強玩食腦,食方面又有咩影響? 咪就係鋪租貴到一個點,大家紛紛都向上發展,講緊的向上當然唔係大陸,係講緊工廠樓上鋪個人認為工廠樓上鋪除左個大堂同部電梯核突左少少之外,其實好處都幾多,租平地方大之餘,仲唔洗個餐廳門口對正馬路食廢氣一睇係咪就明晒咩叫地方夠大,試問如果你唔係大集團,有幾可可以係地鋪租到咁大個鋪位?今日好早就到左,到達的時候仲係無咩人,但半個鐘後已經差唔多坐滿晒餐廳叫AMERICANO,名副其實係食美國菜,BURGER、炸薯條、水牛城雞翼,通通都係經典代表菜色椰菜煙肉湯呢個配搭幾特別,多數餐湯唔係俾羅宋就係忌廉,椰菜煙肉湯唔係好飲到椰菜味,煙肉味較濃EARL GREY ($2)跟餐的EARL GREY只係加$2,十分抵飲,平過自己買茶包ICED VANILLA LATTE ($8)特飲加$8,冰多左少少,如果唔係雲尼拿味應該更突出,整體表現不錯經典意式羅勒肉醬闊條麵 ($138)呢個係穩陣之選,有兩塊蒜蓉包跟上,醬汁材料好豐富,有
呢個係穩陣之選,有兩塊蒜蓉包跟上,醬汁材料好豐富,有煙肉、肉碎、紅蘿蔔粒、蕃茄、磨菇、西芹粒,再加埋羅勒,成個醬汁好香,估唔到呢個闊條麵整得幾有誠意
食美國菜一定要食BURGER,漢堡用上6安士煙燻牛肉,夠晒份量,食落牛味極濃,芝士有三款,分別係DUTCH GOUDA、U.S. MONTEREY JACK、CLASSIC CHEDDAR,愈邪惡就愈好味,由於我地SHARE食,可以吩咐廚房幫我地將BURGER切半
另外有粗薯條跟上,食薯條最緊要就係有大量茄汁,呢度有大大支MUSTARD同茄汁擺係檯俾我任擠,唔洗就氛就住咁點黎食,食起黎都爽D