2016-12-12 662 瀏覽
今次食完真係好想同大家介紹呢度心機私房菜,其實都係朋友幫我book,但一入到門口已經好有家的感覺,有個open kitchen,有幾張大枱for多人聚會用餐,仲有舒服既梳化,同美麗既環境,仲唔係有屋企feel?食物方面仲surprise! 頭盤竟然有花膠,仲要係冷盤,用青瓜做底,好fresh然後就係淮山杞子響螺雞湯,店員好細心幫我地不起哂湯渣,見到甘多材料都知個湯唔惹少!飲落好鮮甜,真係無味精,非常健康。其他菜一樣都係好健康,又有心思。霸王雞肉質鮮嫩,簡單調味已經好好味!仲有好大條龍躉,清蒸都好好味!啖啖肉,呢餐非常豪氣!呢度鼓油煎蝦,大大隻虎蝦煎到卜卜脆,連蝦殼都食得!咬落啖啖肉,好正。最估唔到係呢碟好似牛腩,其實係豬腩,非常有心機。煮到好腍身,用煮牛腩既方式食煮,配白蘿蔔,清清地,好好味。然後菜用蟲草花湯浸,個湯都好好味,有蝦米既味道,好想連湯都飲哂!食甘多好餸,點可以淨係配白飯?食哂臘味炒糯米飯,味道剛好,糯米亦好腍,唔會難消化,very good!最後仲有甜品奶凍。以私房菜黎講,有甘既環境,甘既質素,甘既味道,真係好perfect,非常抵讚。

仲有好大條龍躉,清蒸都好好味!啖啖肉,呢餐非常豪氣!

2016-12-01