2019-09-19
慶祝生日關係,所以需要堂食蛋糕問左yoho 幾間貴價酒樓,利x 同xx 樓都要$100 切餅費,得翠園收$50, 所以就決定再戰翠園第一次食翠園有成十個人,每碟送份量都唔夠食。。所以印象較差今次只有五個人,同埋專叫特式菜,估唔到有驚喜total 叫左五送一湯,一開頭黎左個手撕豆腐煲但太肚餓,未影相已經比人瓜分左,同埋賣相都好一般個煲細細,應該只有兩舊煲仔豆腐但係手撕成一舊舊,再加幾條菜,真係麻麻地,勝在湯底清清地牛坑腩出面層脆皮較薄,同埋都好易碎。。。唔係好做到外脆內軟既口感, 入面牛腩只有一層肥肉,其他肉都好嫩同juicy,再配埋少少辣醬,真係惹味又好食係層脆皮可以再改善點配合番個牛腩豆腐羹一般般,入口都順滑,而且唔會覺得鹹,但料就自己有眼睇去完廁所番到黎,條魚已經得番兩舊個人麻麻鯪魚,所以只食半舊試下味就算,魚肉有少少果皮味,但唔重,唔會澀口,魚肉彈牙,個豆豉汁都配合唔錯依個係我叫既,亦都係全晚最好食,外面脆皮無牛坑腩果個甘薄,入面係分左兩層,上層係蝦膠肉,下層先係鴨一啖咬落去,成個層次係好豐富,外面脆口,入面彈牙再加埋鴨肉香,真係好正,三種味道互補又唔會搶左味,極推介依個係阿爸見
第一次食翠園有成十個人,每碟送份量都唔夠食。。所以印象較差
今次只有五個人,同埋專叫特式菜,估唔到有驚喜
total 叫左五送一湯,一開頭黎左個手撕豆腐煲
但太肚餓,未影相已經比人瓜分左,同埋賣相都好一般
係層脆皮可以再改善點配合番個牛腩
豆腐羹一般般,入口都順滑,而且唔會覺得鹹,但料就自己有眼睇
去完廁所番到黎,條魚已經得番兩舊
依個係阿爸見到隔離台食緊,見到甘多內臟之後再後加單,成個煲會有gas 爐熱住,入面係已經熟左,因個人唔食內臟,所以評唔到,但睇得出洗得好乾淨。同埋甘多內臟個湯一d 都唔油,仲要飲落好甜!!!個蘿蔔係超甜又唔起渣!!!其他唔食內臟既人就係度搶蘿蔔食
成餐飯整體都滿意, 侍應有d 唔夠人手,每次加水都要舉好耐手 先有人見到,但佢地既態度係唔錯,影生日相都好樂意
見到其他人話有送菜唔熱既問題,甘岩我地叫既都熱辣辣~食完今次,會再想有下次,但份量始終偏小,5-6 人一齊食就岩岩好,太多人就分唔到呂