2021-12-29 341 瀏覽
會好想encore 嘅台灣餐廳,尤其係豬軟骨!🤩🤩黑糖蘋果西打豬軟骨飯🌟🌟嗰調味好有驚喜🤩真心其他地方無試過類似嘅味道,係有層次天然嘅甜味(但又唔會好explicitly 講得出係蘋果味),誇張到入口嗰下係wow 左出黎🤩上面仲有片蘋果乾🤣肉質就偏嚡,軟骨位係爽口嗰種酥炸排骨飯🌟豬扒肉質好嫩有肉汁😋唔會炸得太油炸衣唔厚,但調味同炸物黎講都無特別記憶點黯然銷魂安格斯滷肉飯食完唔覺得黯然銷魂😅得一塊牛肉然後都有啲嚡口又唔重入味🙈滷肉可能因為係牛肉無乜脂肪/油,於是成碗飯比較乾🙈🙈覺得做返普通滷肉飯仲好🤣紅燒牛肉麵好似係招牌(定晚市個碗先係?)有啲失望🙈麵比較淋,湯無乜層次,牛肉算ok有牛味但無加到太多分🙈🙈水果茶因為係signature 所以加左$28 試,的確幾好飲水果味夠重同甜(唔假嘅😂)但又唔係話非試不可咁樣
會好想encore 嘅台灣餐廳,尤其係豬軟骨!🤩🤩

黑糖蘋果西打豬軟骨飯🌟🌟
黑糖蘋果西打豬軟骨飯

肉質就偏嚡,軟骨位係爽口嗰種

酥炸排骨飯🌟
酥炸排骨