2024-08-05
呢間一定要出一下食評,因為真係覺得好好食!黑毛和牛4款⏪️四款唔同嘅黑毛和牛肉,和牛肉眼、和牛牛肋肉、和牛肩胛肉、和牛牛肉角切(一口牛)。四款黑毛和牛肉嘅味道幾乎一樣,口感略有唔同。好似和牛肉眼相對嚟講比較有嚼勁,而牛肋肉口感非常嫩滑。每一款和牛肉都非常好食,絕對係高質素嘅牛肉。特選拌生牛肉⏪️呢次係我第一次接觸生牛肉,生牛肉被切成細細條狀,中間有一粒生雞蛋,牛肉口感非常清爽,冇任何異味,蛋黃令其口感更加細膩。灸燒特選拌生牛肉⏪️呢款係用火稍微燒過嘅拌生牛肉,用火燒過後嘅拌生牛肉,味道同口感都更加豐富。灸燒牛外橫膈膜⏪️呢款牛肉味道好濃郁,含有豐富嘅油脂,肉汁好鮮甜,肉香味好重。生牛肉刺身⏪️先食一片原味牛肉,細品牛肉細嫩嘅肉質,令其慢慢融化喺喉嚨中,之後再配上芥末,味道上又係另一種感覺。原隻魷魚筒⏪️魷魚厚實嘅肉質,爽口彈牙嘅口感,配上特製醬汁,濃郁嘅鮮味慢慢溢出嚟。以上就係我喺呢度所食嘅食物,我揀咗放題D套餐,真係物超所值。
黑毛和牛4款⏪️
特選拌生牛肉⏪️