2022-09-26 532 瀏覽
喺利東邨地鐵站一出,就喺利東街市附近地舖,有一間好正嘅<樂園魚旦專家>,主打粉麵。正在咩野?就係抵食夾大件!個人比較推薦牛腩撈麵,幾十蚊,大大碗,牛腩同麵嘅份量都好夠,真心抵食。<牛腩雲吞撈幼麵>牛腩件件都又大塊又多肉,咬落去冇筋之餘,仲要好夠腍身,帶有少少脂肪,肥瘦度相當均勻,牛肉味道濃郁,質素確係吾錯。近睇直頭係靚牛腩嘅質素,而雲吞亦都好大隻。<牛三寶撈粗麵>牛三寶有牛腩、牛肚、同埋牛筋,除咗牛腩炆得又靚、又腍、又入味之外,佢哋用嘅牛肚,都係用上最靚嘅金錢肚,同樣炆得又腍又入味。牛筋同樣煮到好腍好軟身,非常好食。無論幼麵同粗麵嘅麵底,分量都好多好足夠,而且麵質亦都爽滑彈牙。我哋仲可以要求要多d牛腩汁。凍奶茶都好大杯,同埋夠凍,味道正常。兩個人食咗兩大碗麵,都係一百蚊多d,非常抵食。餐廳仲有牛腩飯、豬手麵等等供應,下次可以再嚟試下呀!!~平日晚上,都吾少客人幫襯。

<牛腩雲吞撈幼麵>

近睇直頭係靚牛腩嘅質素,而雲吞亦都好大隻。

<牛三寶撈粗麵>
牛筋同樣煮到好腍好軟身,非常好食。

我哋仲可以要求要多d牛腩汁。

凍奶茶都好大杯,同埋夠凍,味道正常。

兩個人食咗兩大碗麵,都係一百蚊多d,非常抵食。

餐廳仲有牛腩飯、豬手麵等等供應,下次可以再嚟試下呀!!~

平日晚上,都吾少客人幫襯。

• 牛三寶撈麵