2024-11-14 0 瀏覽
今日行過荃灣呢間有得食上海生煎包,出面poster都幾吸引,生煎包嘅相爆晒汁,睇睇餐牌,價錢大眾化,所以就入去試吓。未點菜,店員已經比咗杯豆漿比我地,佢話免費任飲,豆漿質素都唔差,好香豆味,好滑,冇渣,甜度適中,店員見我地飲完,又即刻refill,服務非常好。麻醬手撕雞絲粉皮呢個涼菜,份量非常多,雞絲好嫩滑,仲有大量青瓜絲,勁多麻醬,粉皮都彈牙,都幾好食。招牌生煎包主角生煎包上枱,熱辣辣,出晒煙,一篤開個生煎包,入面d湯汁湧出黎,勁多湯汁,湯汁好鮮味,而入面肉涵都好嫩滑,外皮煎到脆卜卜,好香口,勁好食。上海排骨拌麵配生煎包豬排炸到勁脆,豬排都好嫩,完全唔鞋,而d麵都好彈牙,個餐仲有1隻生煎包,都幾抵食。

麻醬手撕雞絲粉皮

招牌生煎包