2015-10-02 1352 瀏覽
平時中環店一定要book位先會食,今日去銅鑼灣店12:45左右,去到就有位,不用等Lunch set 蘋果雞肉薯粒鑊仔 $86 (6.5/10)見朋友上次食薯粒食得好滋味,今次我都試下先~ 個鑊仔賣相不錯,薯粒和雞肉粒上布滿車打芝士,和兩隻温泉蛋。食之前將芝士和蛋同薯粒拌好,另一隻蛋就直接食。薯粒,雞肉同芝士都幾match,可惜食多幾啖就開始覺得油腻和單調。雖然蘋果令整個菜無咁'漏',但就有點蘋果還蘋果,薯粒還薯粒的感覺,整體不太協調。由於太heavy的原因,食了三分之二已經食不下去了。推薦薯粒鑊仔,但建議幾個人share食,否則會好漏。set lunch 附送的waffle (8.5/10)可以加$7跟個雪糕,今次因為太飽,所以無加到。waffle 暖暖的,外脆内軟,加上syrup 食就perfect。waffle 好鬆軟,食到停不到口! 極級推薦

set lunch 附送的waffle (8.5/10)
。waffle 好鬆軟,食到停不到口! 極級推薦
  • waffle