2021-09-19 559 瀏覽
我記得係上年我去咗中環經過一間特色叉燒飯得小店,中西合璧令我印象深刻食落去更加Juicy嘅叉燒令我忘不了,今次咁啱知道呢間舖頭開咗另外幾間分店,觀塘其中一間新嘅分店,真係好近我附近,所以我就再嚟多次暗然銷魂飯🙈觀塘好多上班一族lunch時間周圍嘅食店都非常是爆滿去到依間外賣lunch box都係估唔到外賣排長龍 ,一場嚟到一定要排隊再嚟試吓🤭✨柚香叉燒菜飯 上一次我去中環食嘅時候只係試咗原味同辣味就係因為食咗上一次食過回味下所以再食過,今次我就同朋友order兩盒柚子味嘅叉燒飯,首先先講叉燒用焗爐中西合璧烤好叉燒,所以叉燒粒食落去個口感好腍又Juicy,有溫泉蛋😳仲要唔洗加錢😍即時心心眼走出嚟😍😍溫泉蛋蛋漿流入白飯配白菜🥬每啖食到蛋黃香味又唔會太乾身亦唔會太濕,仲有食到有浸熱柚子香味帶一點酸嘅味道,lunch box包裝特別精緻,盒內中間一層叉燒 下層白飯底層再加白菜,一層層疊每一啖都食到叉燒蛋飯同菜嘅香味😍 ✨咖哩墨丸呢個亦都係第一次食嘅小食記得上一次係食咗個炸薯餅回味無窮,今次見到Menu冇咗呢個小食我就order咖喱墨魚丸第一啖食落去一想起小時後喺街邊小食咖喱風味,唔會太辣,

✨柚香叉燒菜飯

✨咖哩墨丸
第一啖食落去一想起小時後喺街邊小食咖喱風味,唔會太辣,一陣蒜香嘅味道墨丸中間有油脂勁爆汁 ,肉質爽口彈牙索晒咖喱汁 ,好友港式風味,唔係太鍾意辣嘅人好啱啲個口味😚😋