2018-05-08
最近工作壓力太大,所以收左工約左同事去左ShowTime Sports Bar度happy hour 輕鬆一下。呢間bar係尖沙嘴諾士佛臺,非常方便,地方非常寛敞。 個度有bar枱,背景播放住好rock既music,而且仲有電視播住唔同既足球比賽。最重要既係有唔同既遊戲玩如有桌球,飛標同埋有好hit既啤酒波遊戲枱。我同朋友樣樣都有玩,真係超爽,咩煩惱都走哂。玩到攰既時候,我同朋友就叫左燒肉組合(HKD 188),內有牛肉串,安格斯牛肉,羊架同鴨舌, 餐飲叫左Strongbow Apple Cider。另外,再叫左串燒組合(HKD 108),內有大蔥雞肉串,日本炸豆腐,牛舌同雞翼,餐飲叫左Stella Artols。之後,唔夠喉就追加多左個小食安格斯牛肉(HKD 108),虎蝦(HKD 68)同埋煙肉車厘茄 (HKD 38)。係等美食既同時,就食住枱上既小食蝦片。安枱斯牛肉同牛肉串好好味,多肉汁,好稔。羊架就好大件,鴨舌好入味。至於個雞肉串味道唔錯,豆腐炸得外脆內軟。牛舌同雞翼都食到我食指大動。至於小食,我個人好鍾意佢既煙肉車理茄,燒得幾惹味;而虎蝦又夠大隻,燒得好香。至於個apple
至於個apple cider,味道唔算濃,有淡淡既水果味道。Stella Artols就相對地酒味既口感濃啲,但味道算唔錯,好好飲,啱晒酒量淺既我同朋友。