2010-12-13
家中有人生日, 之前係咁搵d餐廳資料, 心目中希望搵間氣氛熱鬧, 有d驚喜同特別的餐廳~巧合下係openrice 搵到呢間, 睇番d食評都應該唔錯, 就抱住一試的心態book 左位~時日一行3人 7:30 入坐, 一入去個感覺好好, 成日餐廳設計得好有心思, 唯一覺得個大廳如果可以大D就好了~點左1) 駱駝峄肉 (忘記幾多$了)2) 酸辣大蝦湯 (例) $168 3) 新疆烤餅 (忘了)4) 紅袍豆腐魚煲 (忘了)5) 紅燒牛舌(忘了)飲品1) 新疆啤 (好似係$46)2) 酸雪花(cocktail) ($50)一入坐mo耐就有表演睇, 2位女dancer都唔似係新疆人....不過十分專業, 我覺得佢地好勁 最好就係個佢地出場個時間係安排得好好, 唔會太多, 亦唔會太少(如要睇show真的搵大廳坐好D, 眼見包room果d人....要行出少少企係度睇Lo *_*)食物方面 : 駱駝峄肉幾野味, 而我家人都話個牛舌好好食, 因為牛舌好難可以煮到咁林wo.~ ^_^ 其他個湯唔錯幾好飲, 唔會太辣太酸, 隻蝦都食得出唔係死蝦, 紅袍豆腐魚煲 不過不失, 唔明why豆腐係炸過的..感覺有d油
時日一行3人 7:30 入坐,
點左
1) 駱駝峄肉 (忘記幾多$了)
2) 酸辣大蝦湯 (例) $168
3) 新疆烤餅 (忘了)
4) 紅袍豆腐魚煲 (忘了)
5) 紅燒牛舌(忘了)
飲品
1) 新疆啤 (好似係$46)
2) 酸雪花(cocktail) ($50)
食物方面 : 駱駝峄肉幾野味, 而我家人都話個牛舌好好食, 因為牛舌好難可以煮到咁林wo.~ ^_^ 其他個湯唔錯幾好飲, 唔會太辣太酸, 隻蝦都食得出唔係死蝦, 紅袍豆腐魚煲 不過不失, 唔明why豆腐係炸過的..感覺有d油, 佢地d食物賣相好好, 但絕不是正宗新疆菜, 我就唔mind的, 因為我主要係想俾個驚喜屋企人, ^_^ (因為他們不知道生日係有女dancer送上b-day cake + 合照)hehe~
總睇呢, 個氣氛真係好好, 我屋企人個個都好意外同開心, 去到送完cake後2位dancers 邀請客人一起跳, 哈哈!!d人真係好保守同怕羞, 唔敢出, well個dancer 邀請我屋企人同埋我時, 氣氛又咁好~ why not? 一起忘記惱人的工作, 好好enjoy ^_^ (其實都跳得幾樣衰的, but who cares)
當日都有6-7台係生日的 真係係咁play生日歌
完場後出番個餐廳, 感覺馬上又回到現實當中~hahaha~生日去帕莎實mo錯~
P.S(mo 帶相機, mo相睇~請見諒)