2024-10-09 326 瀏覽
靚仔🤵‍♂️靚女😍細蓉🤭COT😂CO6🤪飛沙走奶🥛你又識幾多呢?地道嘅港式茶餐廳,好多都已經轉曬用QR code落單,呢啲名早就已經無乜人記得lu!今日同爸爸去荔枝角攞嘢,搵間餐廳食飯,就見到呢間既有懷舊特色又有地道港式傳統文化嘅「老荔冰室」!店舖門口採用懷舊戲棚元素嘅設計非常特別,店內每個角落都係打卡位置,設有卡位雅座、龍鳳打卡牆壁、即日上映電影設計嘅餐牌😜仲有播放一系列廣東話懷舊經典金曲,夠曬特色呀!🍜老荔常餐沙嗲牛肉太陽蛋公仔麵佢呢個常餐嘅沙嗲牛肉煮得好濃味,牛肉夠淋易咬,麵質煮到啱啱好!亦都係最經典嘅常餐添!🥚滑蛋叉燒飯🍛上枱滑蛋夠香滑,配以牛油香味,叉燒仲要用半肥瘦,呢個係一間茶餐廳必備。🥞餐肉炒蛋熱香餅漢堡🍔近期大熱嘅熱香餅,以咸甜配搭,夾住餐肉同炒蛋,個熱香餅煎得啱啱好唔係粉嘅口感,好有特色!🥪金沙朱古力流心多士職員話呢個係必點,老實講我都有見人地食過,心思思想order!黎到係好吸睛,本身好愛朱古力嘅我,入面仲要係流心嘅朱古力🍫,有誰可以拒絕呀!🌋阿華田脆脆火山呢杯阿華田絕對夠濃,唔講以為飲緊唂咕,上面鋪滿曬脆脆,口感十足!🧋奶茶紅豆冰🫘奶茶係每間地道茶餐廳嘅特色,亦都係
靚仔🤵‍♂️靚女😍細蓉🤭COT😂CO6🤪飛沙走奶🥛

金沙朱古力流心多士

🌋阿華田脆脆火山
阿華田脆脆火山

🧋奶茶紅豆冰🫘
奶茶係每間地道茶餐廳嘅特色,亦都係最正嘅絲襪奶茶,配咗紅豆🫘係入面,唔洗買癈水啦!

不過要提一提大家,呢間咁打卡咁地道嘅冰室,真係要有少少忍耐力,因為我同朋友傾開計都話,長期排隊同滿座㗎!大家都一齊去懷舊一下啦!

🥢老荔冰室 (荔枝角)
地址:荔枝角青山道495號誠信中心地下1號舖

#老荔冰室 #懷舊茶記 #特色餐廳 #打卡餐廳 #港式美食 #美食打卡熱點 #荔枝角美食 #香港生活 #美食推薦 #欣賞美食 #我愛美食 #香港美食 #香港美食推介
滑蛋叉燒飯
餐肉炒蛋熱香餅漢堡