2023-05-18
西環有一間好有外國風格嘅餐廳——🌟Alvy's🌟佢就連裏面嘅裝修都好有懷舊嘅美式餐廳,環境氛暗,夜晚食都幾有feel,待應都係外國人,裏面都有唔少外國人,見佢有二人套餐,一於要個二人套餐,感受下好似去咗外國嘅餐廳😆._.🌟🌟🌟 / 二人套餐 / 🌟🌟🌟🥔|薯條 |🥔炸到好香脆,份量幾多下,餸啤酒好夾👍🏻·🐥|威士忌燒烤炸雞翼|🐥呢個見個名好特別,威士忌味嘅食物有啲好奇🤣但其實食唔出有威士忌味,反而有種好中式嘅醬汁,好濃味,燒烤醬更重,配上淡味嘅雞翼,好夾✨·🥗|腐乳汁凱撒沙律 |🍝沙律份量多,而且好fresh好開胃✨·🍕|番茄辣肉腸薄餅|🍕呢個餡料鋪滿係薄餅面,辣肉腸味道好夠味,令到成個薄餅味道提升得更惹味,薄餅皮薄身較脆,好啱我哋嘅口味👍🏻•/ Beer /🍺|CACAO & HAZELNUT|🍺(SMOOTH| UNCTUOUS| MOREISH | SWEET)呢隻啤酒顏色較深,比較濃味,味道特別又順口·🍺|PINS AND NEEDLES|🍺(PASSIONFRUIT | TART | FRUITY | REFRESHING)有熱情果成份,酸度較高,果香味比較重._.
._.
🌟🌟🌟 / 二人套餐 / 🌟🌟🌟
🥔|薯條 |🥔
炸到好香脆,份量幾多下,餸啤酒好夾👍🏻
🐥|威士忌燒烤炸雞翼|🐥
🥗|腐乳汁凱撒沙律 |🍝
沙律份量多,而且好fresh好開胃✨
🍕|番茄辣肉腸薄餅|🍕
/ Beer /
🍺|CACAO & HAZELNUT|🍺
呢隻啤酒顏色較深,比較濃味,味道特別又順口
🍺|PINS AND NEEDLES|🍺
有熱情果成份,酸度較高,果香味比較重
._.