2022-07-30
❀ 星滙演 #尖沙咀 ❀❗️懷舊西日餐廳飽覽維港景色有驚喜❗️——————————————————尖沙咀最近新開左一間懷舊西日fusion餐廳,餐廳飽覽維港,裝修有種回到四、五十年代華麗舞台嘅感覺,定期仲會邀請歌手表演🥳但食物菜式一啲都唔守舊,反而仲好有新意,味道亦唔錯💯同朋友甚至帶父母親一齊食都啱晒。.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 牛肉他他 $128 (4.1/5)頗有特色嘅他他😚加咗一啲四川麻辣香料嘅味道,冇諗過同生牛肉他他居然咁夾,味道豐富。而且牛肉依然保持咬口,唔會太蓉,唔錯。.☞ 西班牙伊比利亞黑毛豬豬鞍配雜菜 $188 (4.1/5)黑毛豬嘅質素都好高,切開微粉嫩,一啲都唔韌,邊位脆脆地,仲夠晒juicy😋.☞ 日式拖羅炒飯配鰻魚卷 $168 (4/5)原來係用鰻魚捲着啲炒飯,好特別🤩鰻魚夠晒滑身但又唔會太膩,包住香口嘅炒飯,加上面頭嘅拖羅蓉、魚籽,增添鮮味!.☞ Cocktail♥ Cocktail-靜貴人 $178 (4/5)Hennessy VSOP, Chambond Rasberry Liquer, Apple Juice,Lemon Juice, Cinnamon Syrup,
❗️懷舊西日餐廳飽覽維港景色有驚喜❗️
——————————————————
✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ 牛肉他他 $128 (4.1/5)
頗有特色嘅他他😚
而且牛肉依然保持咬口,唔會太蓉,唔錯。
牛肉他他
西班牙伊比利亞黑毛豬豬鞍配雜菜
西班牙伊比利亞黑毛豬豬鞍配雜菜
☞ 日式拖羅炒飯配鰻魚卷 $168 (4/5)
原來係用鰻魚捲着啲炒飯,好特別🤩
日式拖羅炒飯配鰻魚卷
☞ Cocktail
♥ Cocktail-靜貴人 $178 (4/5)
Hennessy VSOP, Chambond Rasberry Liquer, Apple Juice,Lemon Juice, Cinnamon Syrup, Egg White
2021年香港調酒師大賽亞軍作品,充滿肉桂嘅香氣,清新酸甜😆
♥ 舒貴人 $158 (4/5)
Hennessey V.S.O.P Gold Rum. Disaronno Amaretto, Orange Juice, Pineapple Juice, Bitters
呢杯就果味更重,更為容易入口。
——————————————————
✨整體味道: 4.1/5
✨環境裝修: 4/5
✨服務態度: 4/5
✨性價比: 4/5
✨再訪興趣: 4/5
💞整體來講
餐廳裝修以四五十年代歌舞廳為題,其實第一行有少少覺得老土,都擔心啲嘢食唔太好食,點知出乎意料地創新又好味😋仲要飽覽維港景色,呢個價錢來講都算合理!再配埋杯得獎嘅Cocktail,perfect dinner🥰?