2021-05-17
為解思鄉之愁,大家揀左間日食餐廳黎食~一入去就覺得好靚,有棵櫻花樹可以打卡,另外中牆身有好多日本嘅酒,好有日本feel🥰🥰疫情下去唔到旅行就係度當自己去左日本😢今次叫左好多嘢食😍印象最深刻係甲羅燒, 店員會拎個爐即席打鶉春蛋入去,同海膽同蟹膏撈埋加熱,另外仲叫左海膽松葉蟹黑松露蒜汁炒飯,可以將甲羅燒既膏,撈落個飯度食🤤 果炒飯原本就已經有黑松露同蒜汁,就算唔攞個蟹膏同海膽都已經好好味, 加埋簡直一流呀🥰芝士玉子燒熱騰騰上台,好重芝士味,中間仲有少少蛋漿流心,好嫩滑跟住啲壽司都好好食,我哋分別叫咗火炙三文魚腩壽司同埋火炙帆立貝壽司🤤🤤入口即溶,如果唔係太飽都想叫多碟。安格斯牛肉烏冬都好好食, 啲牛肉好有牛肉味🤤🤤食左咁多肉,平衡下叫咗和風炒椰菜,估唔到大大碟主要係椰菜,竟然仲有秋葵同海帶😍😍😍另外要讚下店員都好有禮貌同熱心幫忙👍🏻
安格斯牛肉烏冬都好好食, 啲牛肉好有牛肉味🤤🤤
另外要讚下店員都好有禮貌同熱心幫忙👍🏻