2022-04-19
籠太子點心專門店 (屯門)屯門新青街11號萬寶樓地下2號舖屯門站F2岀口 向新墟街市方向行今日係第一日復網課,我都照常返工,今日都仍然好想食點心,就嚟到籠太子點心🧆茶位 玄米茶 $6/位好香玄米茶🍵中式點心店有日本茶得意呀,但又不期然夾到👍🏻都有清新去膩感覺。籠太子蝦餃皇兩隻$16皮薄餡靚,但因為想食多啲唔同嘅款式,細食嘅我兩件就夠,但個心又係想encore😂😂😂鮮蝦燒賣皇兩隻$16超大粒,蝦肉好新鮮👍🏻👍🏻👍🏻少吃多滋味,留返個肚試唔同嘅食物。多汁蟹子小籠包$25呢個真係好好味😋有四粒好抵,上面嘅蟹子仲係脆卜卜,一啖一粒真係好易入口,肉汁好鮮甜。蒜香蝦春卷$25外皮趣卜卜,炸得剛剛好唔會有燶味,入邊啲蝦顏色好新鮮,外脆內彈牙。原隻鮮蝦腸$29一啖食落去,成隻鮮蝦會充滿口腔,食到個口脹卜卜,好滿足,腸粉好滑。南瓜煎堆仔$20南瓜🎃蓉更健康,有椰汁味添,皮有勁多芝麻,煙煙unun勁好食,食兩隻飽飽鮮芒果布甸$20芒果好香,有芒果🥭汁喺上面,芒果肉都好明顯,有口感。不得不讚呢度嘅辣椒醬係XO辣椒醬,點起身調味好惹味,仲食到瑤柱絲,真係要試吓。
籠太子點心專門店 (屯門)
屯門新青街11號萬寶樓地下2號舖
蒜香蝦春卷$25
原隻鮮蝦腸$29
南瓜煎堆仔$20
鮮芒果布甸$20
芒果好香,有芒果🥭汁喺上面,芒果肉都好明顯,有口感。