2021-05-25 350 瀏覽
小胖友話想去試下呢個日式新店就約小胖去食,佢的選擇都幾多,有飯,烏冬,一人小火鍋,小胖一行三人分別叫了鰻魚飯,咖喱飯配炸雞,鐵板角切和牛配溫泉蛋飯。佢的鰻魚都還算大條,魚身厚薄適中,鰻魚汁亦不錯,唔會過鹹或甜,佢的飯係用日本米煮,飯身都頗為軟熟煙韌,但香味略嫌不足。咖哩係日式甜咖哩,不過唔會太甜,咖哩內的蔬菜配料好少,少到接近無。佢的炸雞好大件和份量頗多,而炸粉唔多,唔會過厚,雞肉亦唔會炸得過乾,咬落還有肉汁,不錯👌鐵板角切和牛的肉質還可,有點韌,肉粒份量都算多,不過肉汁好鹹下,佢飯上面的紫菜頗多,溫泉蛋亦算流心,不錯👌小胖還額外點了小食,薯餅和雞肉丸,兩個的味道還可,但沒有特別推介。佢的店內空間頗大,位置亦算舒適,佢的食物味道質素其實還可,不錯食,但飯的份量唔多,如果係女仔份量都還可,大食小小都有機會唔飽,男士就應該大多唔會食得飽。丼飯來說,佢的價錢算係中上偏貴,但小胖覺得佢的食物質素和份量不是很符合呢個價位,小胖呢餐,人均一百,但都唔係食得好飽和感覺很不值,嘗鮮可以。