2023-04-29
入西貢行, 口渴又不太肚餓的話, 一杯飲品一件撻或者一個麵包, 原本是不錯的食物選擇。但價錢貴, 環境差, 只在舖外面無冷氣的不平地面擺幾張金屬小枱, 烏蠅昆蟲探探你, 又熱。今次價錢是一個葡撻要16元 , 但撻底底部都未全熟, 只是普通蛋撻size, 個人意見覺得價錢不值另外一杯英式奶茶要21元, 两杯共42元, 只是两個圓形茶包加入一壺大半滿的熱水中, 全無港式奶茶的技巧和時間, 和以現時港式奶茶價錢相比, 不值一年内已經第二次幫襯, 第一次是那個負責調配飲品的女人, 買食物時已經發脾氣, 說舖內的咖啡機壞了, 0K算她有藉口。今次再次態度超差, 向住她行過去未開聲已被喝住不要出聲, 然後碎碎念詞鬧人,令人覺得佢唔想人幫襯 雖然我仍有幫襯, 但食完後深深覺得食物性價比低和要受氣, 所以以後都不會去。