2021-10-26
同男朋友去大埔玩, 見到一間位於屋苑入面的串燒店, 細細間但裝修企理。 食完之後都覺得串燒質素高, 如果之後再入大埔,都會再食。因為我哋咩都想試下,所以都嗌咗幾多款式,包括有海鮮。當然唔少得燒蠔, 我哋叫咗芝士煙肉燒生蠔, 芝士味十分濃郁。 而蒜香燒生蠔,蒜粒燒得香軟,放入口,整個口腔都充滿蠔的鮮甜和蒜味 。金銀蒜燒扇貝亦一樣,扇貝大大粒,食落去好滿足。而肉方面,我哋亦叫了孜然味濃的雞腎串,完全唔乾,真係好正。生燒鴨舌亦十分驚喜,軟熟得來,鹹味十分得宜,令人不禁一啖接一啖。燒厚切五花腩更加係高質之作,本身五花腩已經肥瘦相間,邊邊燒得脆身之餘,亦將油脂味道逼了出來, 亦都充滿肉汁。蔬菜類都不容忽視,蒙古燒韭菜同新鮮露筍條真係誠意推介,韭菜食味道,蘆筍條有口感,好彩兩樣都有叫。食得串燒當然唔少得飲品嘅陪伴,我哋嗌了蘋果酒,味道不錯,可以降低食串燒的膩嘅味道,喚醒一下味雷,迎接下一味串燒。其實除咗串燒,呢間店亦都做好多熟食,例如燒春雞配薯條,性價比極高, 燒雞皮脆肉嫩是基本, 配角薯條亦十分出色, 外脆內軟,薯仔味重。另外亦有椒鹽鮮魷,拍得住地道大排檔味,叫人一試難忘。整體來說,用餐體驗十分
整體來說,用餐體驗十分良好,食物質素仍上乘之作,價錢卻意外地相宜。 另外,餐廳環境乾淨,亦都會播好多廣東歌。所以綜合好適合同朋友一齊宵夜談心!!!